söndag 30 januari 2011

En härlig underbar dag :)

Ledig dag och massor av solsken, kan det bli bättre? Nope! Bestämde mej för att gå till fågeltornet för första gången 2011 och det lär inte bli den sista, med mej på färden var förstås "Princess". Det var ganska ok att ta sej fram vissa delar var väldigt isiga men vad gör det när man kör med "ICEBUG"  bästa köpet ever!
Fågeltornet
Underbar utsikt
Älskar vass

torsdag 27 januari 2011

Energiberikande :)


Ledig dag och solen sken från klarblå himmel när jag orkade masa mej upp ur sängen. Eldade lite i braskaminen, sörpla kaffe och myste en stund i soffan. Fick helt plötsligt fotonojja, såg fina foton framför mej och slängde på mej lite kläder och for ut på tomten och ner i fårhagen för att fota. Mindes hur lång tid det tog för oss att få bygglov för huset pga. alla stora ekar runtomkring. Irriterande då men inte nu för de är så vackra, knotiga och häftiga. Vem skulle vilja kapa ner en mega ek? Inte vi ialla fall.

När jag kom in hade en kollega och vän ringt, det hela slutade med att vi kunde ta en underbart njutbar prommis runt stora delar av strömmen i härligt solsken! Norrköping kan vara riktigt fint när man traskar omkring sådär! En härlig energirik dag helt enkelt! Det behövde jag verkligen :) Nu väntar jobb i 2 dagar :)

onsdag 26 januari 2011

Mot sundare liv ;)

Eftersom jag känt mej trött och energilös ett tag, speciellt efter min förkylning som gärna inte ville lämna min kropp och som jag dras lite smått med ännu! Bestämde jag mej i veckan som gick att börja försöka leva lite sundare och framförallt bli av med mitt sötsug som enbart känns betungande, har inte karaktär nog att gå förbi godishyllan men tycker egentligen inte att godiset är speciellt gott.
I veckan har jag börjat äta GI-kost med viss inriktning mot LCHF tror nog att det kommer bli LCHF fullt ut men tar det lite lungt ännu, det viktigaste är att jag känner att det funkar i vardagslivet :) OCH att min hälsa förbättras :)
En viktnedgång skulle ju inte sitta fel de siffror jag såg på vågen häromdagen har jag aldrig tidgare sett :( Ska försöka hitta en träningsform som jag känner mej bekväm med, det räcker inte med bara promenader med Kina måste förbränna lite mer helt enkelt :)

"By The Way"  är det inte heller lätt när sambon är på Cloetta i jobbet och handlar godis på rea, för att jag inte ska falla i godisträsket i kväll fick Pelle ta med godiset i bilen när han & Abbe är på hockey ;) Smart va?






tisdag 25 januari 2011

VARFÖR SKA DET VARA SÅ SVÅRT.....

Försöker verkligen att hitta energi i detta mörker. Men nu går det iallafall mot lite ljusare tider i naturen vilket är en himla tur :) Ibland händer det saker i ens privata liv eller yrkesliv som är otroligt svårt att förstå. Som person är jag så att jag mycket gärna vill försöka förstå hur personen tänker eller menar och utifrån detta försöka hitta en lösning. Jag jobbar stenhårt på det just nu kan man säga!! Jag hoppas att det löser sej!

onsdag 12 januari 2011

Felaktig tandborstning

Min generation har lärt sej att alltid skölja munnen efter tandborstning! Det är numera helt fel!

Så här ska du borsta tänderna

onsdag 5 januari 2011

Typiskt!

Tyckte att det verkade lovande i går med min förkylning och dess komplikationer, trodde tom. att jag skulle kunna arbeta i morgon! Men vad händer då.... jo jag vaknar med feber och fruktansvärt ont i bibålorna, nu har jag väl fått bihåleinflammation också, så trist!

tisdag 4 januari 2011

SJUK :(

Jag avslutade 2010 med att vara sjuk och påbörjade 2011 med att fortfarande vara sjuk, självklart funderar jag varför jag alltid blir sjuk så fort jag är ledig här kommer en förklaring som jag tror mycket på. Nu måste jag sköta mitt liv och min kropp under 2011 så att jag kommer ur sjukträsket!

Vår kropp består av olika nervsystem - parasympatiska- och - sympatiska nervsystemet är två av dessa. I vila är parasympatiska nervsystemet aktivt. Men vid olika typer av stress, som när vi aktiverar oss eller behöver förbereda oss för någon fara, är sympatiska nervsystemet aktivt. De olika nervsystemen aktiverar olika hormoner och när det ena systemet är aktivt vilar det andra.

När det sympatiska nervsystemet är aktivt utsöndras bland annat adrenalin och kortisol. Om kroppen befinner sig under stress en längre tid betyder det att dessa hormoner kommer att utsöndras under denna tid. Höga kortisolnivåer under en längre tid sänker immunförsvarets aktivitet. Vilket gör att kroppen inte reagerar på olika virus och bakterier lika lätt, leder i sin tur till att vi inte får de symtom som är utmärkande för när vårt immunförsvar arbetar, exempelvis snuva och ont i halsen. När vi under perioder med mycket arbete alltså har förhöjda halter av stresshormoner blir vi inte lika lätt sjuka eftersom vår kropp inte reagerar som den ska. De bakterier och virus vi har i kroppen får alltså tillfälle att föröka sig. När vi sedan stressar ner sjunker nivåerna av kortisol och vårt immunförsvar börjar arbeta igen. Eftersom bakterier nu kan ha hunnit fortplanta sig lättare, då vårt immunförsvar har hämmats, reagerar vår kropp nu ännu starkare än vad den skulle gjort utan stressperioden. Vi får alltså en kraftigare förkylning med ännu mer snuva, feber och ont i halsen.