söndag 29 november 2009

BLOMSTERKURS

I går var jag på Blomsterkurs, kursledare var Ylva Landerholm. Tydligen känd för att ha inslag i  SVT när det gäller blomsterarrangemang och trädgårdar. Men det hade jag inte en aning om ; ). Kursen hölls i Tingsborg på Vikbolandet. Ca 25 blomsterintresserade människor deltog. Förs ut fick vi dekorera ljus, jag trädde murgrönablad och pärlor på silvertråd och trädde runt ljuset, blir nog fint att tända på mitt ljusfat som inte riktigt är färdigt ännu, jag fotar och visar när det är klart : )

När ljuset var klart, skulle man göra en blomsteruppsättning, i en stor glasskål, som kläddes med mossa och lite guldänglahår på sidan som blev utåt lixom, sedan fick vi utdelat blommor att göra vad vi ville med, här ser ni mitt resultat = ) som avlsutning gjordes en blomring av murgröna och brudslöja, riktigt roligt = )
Självklart var det fika oxå goda smörgåsar, och adventsfika : ) Som avslutning gjorde jag  2 rör klädda med sisal, silvertråd och upphänge med lite  pärlor på tråden, rören kan man byta färska blommor i efter årstid.
Till slut klädde vi en Cypress med tomteluva, sen var det dags att handla lite smått o gott som man kan behöva hemma för att kunna fortsätta o trixa lite med växter hemma = ). En toppenkurs som jag kommer och gå i fortsättningen för de brukar vara typ 2 ggr/år. Mycket nöjd!!!

4 kommentarer:

Moa sa...

Underbara arr! KUL! Du hade ju talang för det OCKSÅ!

Annelie sa...

Ser ut att varit en givande helg, vilka superfina saker du har på hemsidan, betongglädje, var inne och kollade nyss, har ju missat att dina marknader än så länge, synd märker jag nu!
KRAM

Hera sa...

Du gör så mycket vackra saker - blir ju helt sjuk!!!
Underbara ting!
Kram!

lena,millie,ebba sa...

Åh vilka fina saker du gjort !!!!Kanske skulle fundera på ett blomsterarrangemang i stället ;o)
Ska bli spännande att se vad du fått ihop av betongen........
Kram