onsdag 4 november 2009

Thailandsresan del 2

Tidigare kunde jag knappt förstå alla som berättat om hur underbart Thailand är och många som varit där tidigare, återvänder x massor. Jag kan förstå dem nu Thailand är ett underbart land, människorna är så vänliga och glada, lyckliga med sin lott i livet, hjälpsamma, ärliga ja jag har inte ord för hur bra vi blivit bemötta. Maten är ju dessutom supergod, har inte ätit så här gott på länge och detta varje dag, vi levde riktigt lyxliv och fixade bara frukost hemma i bungalowen. Till lunch beställde vi ofta i lokala resturangen och fick hemlevererat maten. Efter lunch var det oftast dags för sisesta. Värmen gjorde att man blev ganska seg mitt på dagen när det var som varmast.

När vi slappat några dagar ville Millan gärna till Elephant village, så vi åkte dit, med oss hade vi "Mr A" som var vår högra hand den dagen, fixade allt och under tiden vi var där satt han och väntade på oss. Väl där började det hela med uppvisning av elefanterna, Pelle ställde givetvis upp som frivillig, och hamnade fastsatt på en estrad med ögonbindel ; ) han trodde att elefanterna skulle kasta pil mot honom ; ) men det var ganska harmlöst, för övrigt visade elefanterna konster, trampa cykel, sparka boll o massa annat, emellan konsterna fick åskdarna mata elefanterna med bananer, vi gjorde det förstås, men en elefant kom till vår åskådarbänk och snodde våra bananer så dom tog slut fort ; )
Till slut var det dags för att få rida elefant, det som vi kommit för..... ganska avslappnande faktiskt, Abbe fick äran att köra sin elefant och det gjorde han kanonbra, god hand om djur som han har.

"Mr A:s " favorit ord till oss var alltid " Dont´t worry, I fix" gällde för det mesta, bara det inte var nåt skitjobb som att tex jaga bort myror från vår Bungalow ; ) det var inte hans jobb. En annan favorit var även den lokale handlaren som tog reda på vad vi handlade och tog hem detta till sin lilla " butik" så cool, vi lärde honom lite svenska ; )
Resterande dagar fördelade vi mellan night- weekendmarkets, beach- poolliv, mysiga resturanger, thai massage och allmänt soft liv.

För att slutligen tillbringa sista dagarna i Bangkok. Som verkligen är en hektisk metropol, otroligt häftigt att uppleva en sådan stor stad, men stort kultur och shopping utbud. Men för mej räckte det absolut med 2 dagar denna gång, vi var på en stor bazar marknad och några större varuhus. Sista dagen var vi på Grand Palace med sin otroliga byggnadtioner. Ett otroligt stor palatsområde. För att få komma in måste man vara respektfullt klädd, inga bara axlar eller shorts, korta kjolar, Abbe hade shorts och fick hyra "nöd-brallor". Vi besökte smaragdbuddans tempel, där smaragd buddan finns, thailands heligaste buddha staty som INTE får fotograferas inomhus. Statyn byter kläder 3 gånger om året för att symbolisera thailands 3 årstider, klädbytet utförs alltid av kungafamiljen.
När vi var på Grand Palace området var det nog den varmaste dagen under hela semestern vi blev otroligt tagna av värmen, på väg därifrån var det dessutom rusningstrafik som i Bangkok betyder tjockt med bilar överallt, det stod totalstill. Efter hektiska dagar i Bangkok, unnande jagoch Abbe oss en sista Thai massage på ett spa nära Hotellet, underbart skönt och avslappnade. Sedan var det dags att ta sej till Flygplatsen i Bangkok, för att resa hemåt!

Dåligt med Thailand var enbart:
  • Jobbiga "tailors" som tjatar om att sy upp klänningar och kavajer.
  • Att jag gick in i en glasruta och fick lättare skador, huvuvärk och blåtira ; )
  • En mindre förkylning när vi väl kom till Thailand, men med diverse besök på "lokala apotek" så var hälsan på topp.

Vi har för övrigt haft en underbar och upplevelserik semester som innehållt allt vi önskat och lite till, ett minne för livet helt enkelt. Svårt att förmedla känslan men jag hoppas att ni som läser detta ser mellan raderna vad jag menar; )

Vi kommer helt klart återvända för att se mer av Thailand : )

Foton från vistelsen finns här http://svensksund.webs.com/apps/photos/

4 kommentarer:

Annelie sa...

HGelt klart underbart!! tack för att du delar med dig!!!
KRAM

lena,millie,ebba sa...

Välkommen hem !!!
Vilken härlig semester ni haft....fantastiska bilder !!!!!
Kram

Johanna sa...

Vilken härlig resa ni verkar ha haft! :D Kanonhärliga bilder! Kram

Hera sa...

Vilken underbar resa - korten är helt otroliga!
Kram på er!