måndag 2 november 2009

Thailandsresan del 1

Cha Am Beach
Nu har vi kommit hem efter vår härliga resa till Thailand, närmare bestämt Cha Am som ligger ca 18 mil utanför Bangkok. Flygresan tog ca 10 timmar sedan åkte vi med minibuss till ett ställe utanför Cha Am där vi skulle bo. Vi var rätt sega när vi väl kom dit, resa med bil till Arlanda, sedan flyg o sen minibuss tog ca 16 timmar allt som allt. Men väl på plats så glömde vi restiden fort för vi kom till en helt underbar plats. Vi bodde i Bungalow och gjorde utflykter från vårt boende där. Första dagarna kolla vi bara runt i omgivningarna, vi bodde nära lokalbefolkningen så kontrasterna var stora, varje gång vi gick någonstans vart vi ordenligt uttittade mycket beroende av att turister från västerlandet var något av en ovanlighet just där vi bodde.
Vi tog taxi till största närmaste stad ( Hua Hin) x massor för shopping stod högt på listan för Abbe o Millan.

Efter några dagar tog vi en tripp till Koh Talu en ganska orörd ö för att snorkla, än en gång minibuss tur till ett område som heter Bangsaaphan för att sedan åka höghastighetsbåt ut till ön. Koh Talu var otroligt vacker, rena paradiset... vit härlig strand med turkosblått vatten, djungel nära inpå vilket betydde att tog man en egen tripp på ön så fick man se sej för ; ) Vi bodde i enkla bungalows ett stenkast i från den vackra stranden, maten som bjöds på var i bufféform och otroligt god!!! Vatten och frukt var bara att gå och hämta när man önskade : ) Snorklingen var bland korallrev och massor av färglada fiskar syntes till. Vistelsen på paradisön var helt oslagbar, jag har aldrig varit med om nåt så underbart : )

Väl tillbaka i bungalowen efter några dagar så var det skönt oxå, duscha i varmvatten igen stora ytor mm. Det blev några slappardagar vid poolen... och nattmarknader i Hua Hin och Cha Am. Sen var det dags att upptäcka vår närmaste strand, där fanns det fullt av aktiviteter, vi fastnade för Jet- ski, skitroligt men ändå ganska svårt att köra en sån där maskin ialla fall för mej som var ovan. Pelle, Abbe o Millan åkte även någon uppblåst soffa efter jet-ski men det kändes som överkurs för mej ; ) där nöjde jag mej med att stå på stranden och fota. Vi pratade en hel del med folket som fanns på stranden... vår lilla frukttant bla som gav oss massa frukt när vi skulle handla tex en ananas, så söt och god frukt vilken skillnad mot här hemma. Stranden var ett toppenställe!!

Vi var på Thaiboxning en kväll, trodde jag aldrig att jag skulle gå på men det var riktigt spännande. Innan boxningen utför boxarna en ritual till tränare och sporten samt en dans (ram muray) till traditionell thailändsk musik som även är en form av uppvärmning. Sen startar boxningen, boxarna går 5 ronder, och spark, kast, knä, slag är tillåtna. Vi kunde följa dramat från första parkett, Abbe är helt inne på att börja med Thai-box, köpte all utrustning på plats.
forts följer med bilder oxå förstås!

1 kommentar:

Annelie sa...

Välkommen hem! verkar ha varit en underbar resa, väntar på fortsättningen och bilder!!
KRAM