måndag 28 februari 2011

Shopping & frisyrval

Har varit och handlat lite kläder och skor idag, förälskade mej i jenasjackan direkt, visste inte om den passade för en större fest i helgen, men insåg att det där piffiga fina det är INTE jag. Så jeansjacka duger fint över en svart tunika. Till detta har jag dessutom köpt leggings med nitar vid benslutet "stärnor"  i brons till en stjärna ;)  Dessutom har jag bestämt mej för att kapa hårtestarna jag har, det blir en kort frilla och tid är beställd till fredag då jag har ledig dag igen! Blont med vissa röda inslag kan det bli. Ska inhandla några fräna smycken oxå, har sett några från "Snö of  sweden" som jag är lite sugen på ;)
Jeansjacka från Espirit
Tunika från Espirit
Pumps från Vagabond

FRISYRVAL:

söndag 27 februari 2011

1 månad :)

Idag har det gått 1 månad sedan jag ändrade kosten, började mer GI likt med kosten men har 2 sista veckorna svängt om helt till LCHF. Känner mej lite piggare än innan och sötsuget har försvunnit helt, men emellanåt kan sug uppstå men det går att undvika sött sliskigt godis med mörk choklad. Jag hoppas även att vinsten skall vara att jag kan hålla mej frisk. Vanligt är ju att jag blir megasjuk bara någon med förkylning tittar på mej.
Hitills har jag iaf. gått ned 6 kg, skulle mätt mej från början för då hade jag haft exakta mått i cm hur mycket dessa har minskat. Nu började jag med att mäta mej i början av denna vecka, så nu kan jag bara uppskatta på ett ungefär vad som skett. Men märkbart är att jag kan knäppa  byxor som tidigare varit omöjligt att få igen ;)
Vill du veta mer läs här:
Kostdoktorn
LCHF grunder

En bok jag hittat många bra recept i just nu! Kan rekommenderas :)

torsdag 24 februari 2011

Livet på landet

Favorit i repris, ledig dag började med mys i soffan med "Prinsessan" eld i braskamin och så min nyare drog- kaffet ;)
Taget med Canon 400D och 75-300 objektiv
Sen tog jag och hundarna oss en skön promenad i solen, helt underbart, gick till utsiktsberget eftersom det var en tid sedan jag gått dit, det gick bra att ta sej fram lite snö och en stor trädgren över hela vägen satte inte stopp för oss inte ;)
Utsikten var lika fin som vanligt men jag har fått lite perspektiv på utsikten eftersom det var ett tag sedan jag var där..... det är bra.... för vi bor helt underbart.... något som man måste ta vara på och njuta av!
Nu är det en arbetsdag sedan har jag ledigt för jag har tagit semester på lördag och blir då långledig! HÄRLIGT!!!
Ha en toppenhelg alla !

tisdag 22 februari 2011

Skinnsömnadskurs i Fyllingarum

Blogg bättre sent än aldrig ;) I helgen som gick var jag på skinnsömnadskurs, ledare var Ingegerd Rahm en otroligt duktig skinnsömmerska. Många alster fanns att titta på för att välja vad man ville sy. Jag hade redan tidigare bestämt mej för att sy vantar och tofflor. Men inspiration fick jag det kan jag lova. Kursen började fredag kväll och höll på tom söndag eftermiddag. Vi var 14 st deltagare i olika åldrar, övernattningsmöjlighet fanns och all mat ingick, maten var toppengod och det kändes som man hade tagit in på retreat. Fast jag tyckte det var skönt att sova över hemma.
Kursledaren Ingegerd
Jag in action när jag skär till mina skinnvantar
Tillskurna vantar
Min färdig sydda toffel -har en kvar men den ska snart sys ;)
Pulsvärmare med detalj

torsdag 17 februari 2011

Knep & knåp

I morgon är det äntligen fredag vilket känns helt underbart :)))))))) även om jag var ledig i måndags har det varit en lååååång arbetsvecka!
Men i helgen ska jag på någon form ar "retreat"- ska till en avlägsen avkrok ;) typ Fyllingarum- en röd bygdegård. Där skall helgen tillbringas med 14 st kvinnor i olika åldrar! Åh vad kommer att ske där? Jo vi alla skall gå en kurs i skinnsömnad- all sömnad kommer att ske förhand, själv har jag knappt sytt förhand sedan jag gick i högstadiet så det kan bli spännande. Skinnen vi ska sy i är förstås fårskinn, det jag vill lära mej är att ta tillvara på våra fårskinn och kunna sy lite olika ting, får se hur det går med det.
Ska bli superkul iaf!

Kanske kan jag sy något av det som finns på dessa bilder :
Pulsvärmare
Tofflor
Vantar
Fårskinnskudde
Hjärtekudde

För övrigt önskar jag alla en toppen helg!!! KRAM

måndag 14 februari 2011

Happy Valentine!


Egentligen tycker jag att det är fånigt med alla olika "dagar" som finns..... tex. Alla hjärtans dag! Jag hoppas och tror att alla de som jag verkligen tycker om vet det,  även om jag har svårt att visa de känslorna alla gånger.  Men jag har faktiskt köpt en  Alla hjärtans dags present till Pelle - bara för att visa hur mycket jag älskar honom :) Han ställer alltid upp och gör allt för mej och är den finaste som finns faktiskt! :D Men däremot blir det inga blommor idag..... tänker INTE gynna blomsterhandlarna som sätter dubbelt pris på allt idag!

Ha en härlig alla hjärtans dag alla där ute i cyberrymden!
KRAM Camilla

söndag 13 februari 2011

Underbara sol :)

Vilken helt underbart härlig vinterhelg vi fått uppleva !! Gör mej så lycklig :) Åh ger mej energi att orka med en full arbetsvecka till..... fast först är jag så lyckligt lottad att jag är ledig även i morrn :)
Snöskrud
Vintriga rosor
Utsikt bort mot allén- vinterlandskap

tisdag 8 februari 2011

Glansis och höjdskräck

I söndags gick jag  och Kina med Moa och Åskar runt Ågelsjön, otroligt vacker runda på ca 1 mil. Som  dessutom är ett "känt" klätterparadis, tydligen finns det ca 250 klätterleder. Högst upp ligger Jakobsdalsberget, Norrköpings kommuns högsta punkt med 171 möh.
Och jag kan med facit i hand säga att jag inte kommer att klättra på en enda av dom ;) Med tanke på att jag tycker att det är lite läskigt med höjder och glansis så kanske jag borde tänkt mej för innan jag hängde på i söndags ;) Men med Moas hjälp gick det hyfsat fast jag hade en skräck och ångestattack i Djävulsgapet ! Men i efterförloppet med underbar utsikt och fika i härlig sol med gott sällskap så gör jag nog om trippen :)
Ågelsjön runt

Innan djävulsgapet, is på berg känns ganska OK!
Djävulsgapet
Vackra istappar....som kan falla i skallen på en ;)

Lite puls ;)
Högsta toppen!

lördag 5 februari 2011

Hur var det nu igen.....

Jo... Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder :)
Under gårdagen var jag ute och då blåste det halv storm men nej det stoppade inte mej inte. Gick en runda både på isgata och "off road" lite mycket snö på sina ställen men det funka iaf.  Här kommer min outfit för det mesta just nu när det är lite skumt väder ;)

"Pig-bites"

Icebugs- bästa köpet ever!


Didrikssons regnbrallor
Svart ytterjacka- fast jag har en Craft, hittade ingen bild på det.
Craft underställ

Dessutom har jag bästa pulsvärmarna sydda i fårskinn från våra får, fick dem av "svärmor" i julklapp pch de är helt suveräna, jag fryser aldrig om händerna trots att jag går utan vantar nästan alltid. En mössa åker oftast på huvet också, från Craft eller min "Whiskey" mössa från Laproigh. Någon funktionströja över underställ sedan klarar jag nästan vilket väder som helst. :) Denna vecka har jag "power-walkat"  varje dag i bland mer än en gång. Känns bra :)