fredag 30 december 2011

Gott Slut & Gott Nytt...

Vill passa på att önska er alla i cyberrymden ett Gott Slut 2011 !!!
Och med dunder och brak & god mat med tillhörande dryck önska er alla ♥♥

Ett Gott Nytt År 2012♥♥♥
För min del väntar en del avslut och nya ting är på ingång, så jag ser ljust på det nya året =)

torsdag 29 december 2011

Julfirande 2011

Ja det blev jul hemma hos oss oxå, fast jag hade svårt att tro det ett tag... Uppesittarkvällen firades enligt tradition hemma hos oss med julegröt, som i princip är utbytt mot många rätter som hör julbordet till.

Alla hade med sej som även det är tradition en jul eller flera julklappar för sammanlagt 100 kr. För när vi ätit och druckit oss mätta så kommer speldjävulen fram.... då spelas det om klapparna med livet som insats.

Hazard paket öppnas.
Kvällen avslutades med lite bugg, jag och Pelle och hans syster med man visade vad vi lärt oss på grundkursen under hösten.

Julafton firades i största huset på gården, min svärfar berättade att han firat jul på gården sedan 1952, så här snackar vi verkligen tradition. Vi satte oss till bords och åt och drack av allt gott för fulla muggar. O ja jag hade varit skapligt snäll  så tomten kom till mej han oxå ;)

Jag var tvungen att fota den stora fina kristallkronan, den är superfin med alla levande ljus brinnande jag vet ingen finare ljuskrona faktiskt den är otroligt pampig.
Vacker kristallkrona hos svärföräldrarna.

Från julbordet.

Julgranen hemma hos oss.
Julblomma till oss.
Vår stora gran hämtade Pelle in i mörkret jag fick ingen uppfattning om den förrän den kom in i huset.... och ja man kan vara glad åt att takhöjden är ca 4 meter ;) Pyntet som går i vitt och silver blev ganska utspritt men man ska ju se det naturliga oxå förstås =)

Ja det har tagit ett litet tag innan jag skrev om julfirandet, men det beror på att jag är sjuk och har i princip legat däckad i 2 dagar. Men nu börjar det vända tror jag iaf. Men jag är fruktansvärt trött, det har varit mycket ett tag och det här är nog kroppens reaktion helt enkelt.

lördag 24 december 2011

GOD JUL!


Julmys i stugorna =)

tisdag 20 december 2011

Fixat......


Nu är det fixat och trixat i det rum som jag målat om, nu blir det ett gästrum färdigt att inviga kvällen innan julafton. Soffan fick bli mörkgrå, eftersom det var en passande soffa och färgvalet passar en svart hund, för mycket ljusa tyger är svårt att ha helt enkelt.

Jag hittade ett jättefint litet bord på Second hand,  fick ge 100 kr för det eftersom det var 50 % rabatt och det tackade jag för förstås ;) Målades förstås vitt, sedan hade jag en stol tidigare som också blev vit och en piedestal som även den blev vit!

Köpt en matta idag gissa färgen ;) Jodå den är vit..... sedan skall det bli lite fina tavlor på väggarna men det hinns inte med innan jul. Vet precis stilen... slitna svarta canvas  med text, hoppas att jag hittar inom närområdet iaf.

Det blir kanoners fint där i extra rummet iaf. jag är supernöjd, det är precis som jag tänkt mej =)

Nu blir det städat här hemma i morgon under tiden man jobbar, sedan kan det bli lite pyssel, klä gran och fixa lite julefint helt enkelt!
Jodå det blir jul i år också =)

Ha det gott i juleveckan, JULEKRAMAR!

lördag 17 december 2011

Mys i vår hus

Badrumsfönstret.
Finns det något skönare än att krypa ner i bubbelbadet efter en lång arbetsdag..... nej det finns det inte att sedan tända lite ljus och bara ligga i bubblet med en badbomb som doftar gott! Det är livskvalité det =)
Är väldigt trött och sliten och en 10,25 timmarsdag med enbart måltidsuppehåll gör minsann sitt det....
Så nu hoppar jag ner i badet!
Ha en skön lördagkväll mina vänner!
Stor Kram till alla =)

onsdag 14 december 2011

Mer hyacintbilder ;)

Finns det något vackrare än  en fäscht blommande hyacint eller  Amaryllis, mina vita hyacinter och Amaryllis blommar som finast nu... helst skulle det ju varit till jul men när man fuskar och sätter in lite tidigt så blir det som det blir, men det finns ju inget som säger att det finns perfekt blommande hyacinter och annat på lut någonstans som skall fram dagen före julafton ;)
Idag är det ledig dag- mycket härligt!!!! Miudre härligt att det innebär jobb på lördag, men det skall nog gå. Dagen kommer iaf. innehålla bebismys med lille Simon 1 månad och mys med hans mamma förstås! Sen blir det nog pyssel för hela slanten, blir det något resultat skall jag visa det på bloggen senare ;)
Ha en fin dag alla därute i Cyberrymden!
Puss & Kram

torsdag 8 december 2011

Snart helg....

Hyacint köpt på Julmarknad hos Violan.
With Love <3

Hållt sej bra i garagekyla :)


Loppisljuslyktor.
Fina stormlykan.
Längtar till helgen, skall fortsätta ta det lungt. Min kropp behöver det just nu, har känt mej förkyld i en månad ungefär eller inte  på topp iaf. Som ni ser har jag  piffat lite här och där ;) Det blir lite då och då som jag känner för och tycker är kul.

Fina stormlyktan som jag förstås inhandlat i Gårdsbutiken Romantiska Ting.  Fina små ljuskoppar som jag för tillfället har vid sidan om stormlyktan, inhandlade på loppis fastnade för dom direkt så fina :)

Skall försöka göra lite piff ute på lördag, med den där fina "Boben" som jag visade senast. Såg en lite glimt av när Ernst gjorde en granrismatta, en sådan skall nog fixas här och läggas framför farstukvisten, kommer bli kanontjusigt =)
Ha en härlig kväll!

måndag 5 december 2011

Byte till vinterdäck

Tycker det är sjukt tråkigt att köra med vinterdäck när inte snön kommit, väntar allt som oftast in i det sista men nu kände jag att det började bli dax. Däckbyte till vinterdäck skedde därför idag på en firma nära mitt jobb. Brukar annars gynna en däckfirma på "landet" men ägaren där är gipsad och sjukskriven.

Nu kan jag säga att när jag lastade ut däcken var dom tom. tvättade så superbra helt enkelt, nu är det bara att vinterförvara sommardäcken =)
Nu får min vanliga "däckbytar-gubbe " lite konkurrens tror jag ;)

När jag åkte hem kom de första snöflingorna så vilken tur att jag fick däckbyte idag, annars hade jag varit en "lagbrytare" ;)

Jag säger bara välkommen fina vita snö! Jag vill ha ljus igen, inte bara beckmörker =)

söndag 4 december 2011

2:a advent

Adventsljustake med tjocka ljus i krukor.
Adventsljustake med smala ljus.
Hyacint i Zinkkopp.
Har iaf börjat pynta nu iaf. hann tom. tända 1:a adventsljuset i går så att vi slapp tända båda i dag när det är 2:a advent.  Har även piffat lite ute men är inte riktigt klar där ännu.

Häromdagen när jag var ute och gick hittade jag en gammal "Bob" med medar utan för ett gammalt uthus.

Den "Bob" jag har hittat har en röd ratt.
Vilket slöseri, frågade min svärfar om jag inte kunde få släpa hem den och pynta med utanför vårt hus..... han tycker nog att jag är galen ;) Det var iaf. helt ok, så det har jag tänkt göra, skulle bara önska ett tunt snötäcke för att få lite julkänsla, just nu känns det som vi är någonstans mitt i september :(
Bara jag fått på mina vinterdäck kan det få bli lite pudersnö :)
Ha en härlig 2:a Advent